اخبار پزشکی اخبار پزشکی .

اخبار پزشکی

علت اصلی گرگرفتگی و داغ شدن کف‌پا چیست؟

علت اصلی گرگرفتگی و داغ شدن کف‌پا چیست؟ | بیماری «نوروپاتی» چیست؟ + نحوه درمان
یکی از شایع ترین دلایل داغ شدن کف پا و به اصطلاح گُر گرفتگی آن نوروپاتی دیابتی است که از عواض ابتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ به شمار می آید و در نتیجه آسیب رسیدن به اعصاب پا ایجاد می شود.

علت اصلی گرگرفتگی و داغ شدن کف‌پا چیست؟ | بیماری «نوروپاتی» چیست؟ + نحوه درمان
به گزارش سلام آنا، شاید شما نیز از جمله کسانی باشید که دستکم چند بار تجربه داغ شدن کف پا و احساس سوزش در این منطقه از بدن را داشته اید. این احساس ناخوشایند و شایع معمولاً در طول شب رخ داده و باعث می شود نتوانید خواب راحتی داشته باشید هر چند شدت آن متغیر بوده و معمولاً با گزگز کردن و مورمور شدن همراه است.
نام این عارضه «نوروپاتی» (neuropathy) است. اما علت چیست؟ در بسیاری از موارد، فشار بیش از حد به کف پا مانند کوهپیمایی یا ایستادن بیش از حد عامل اصلی سوزش کف پاست اما در برخی موارد علت این امر به عفونت قارچی، بارداری یا حتی آسیب به اعصاب محیطی پا باز می گردد.
افرادی که به دیابت یا عفونت اچ آی وی مبتلا هستند و کسانی که مصرف الکل زیاد داشته، از کمبود ویتامین ب رنج می برند یا حتی با سم های خاصی تماس داشته اند، ممکن است دچار داغ شدن کف پا شوند. به طور کلی می توان علت داغ شدن کف پا را به عوامل زیر نسبت داد:

مقالات مرتبط: تشخیص میگرن با نوار مغز

چاقی و اضافه وزن
اعتیاد به دخانیات
مصرف الکل
اضطراب و تنش های عصبی
پوشیدن کفش های نامناسب
پوشیدن جوراب های بافته شده از الیاف مصنوعی
بیماری دیابت
کمبود ویتامین های B6 و B-12
افزایش اسید اوریک خون
اختلال در فعالیت های کلیه
شیمی درمانی
بیماری مزمن کلیوی
نوروپاتی دیابتی

یکی از شایع ترین دلایل داغ شدن کف پا و به اصطلاح گُر گرفتگی آن نوروپاتی دیابتی است که از عواض ابتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ به شمار می آید و در نتیجه آسیب رسیدن به اعصاب پا ایجاد می شود. در این صورت ممکن است علائمی مانند سر درد، بی حسی در دست و پا و سوزن سوزن شدن زیر پا را نیز حس کنید.

پزشک با انجام آزمایش ها و روش های تشخیصی مختلف عامل داغ شدن پا را کشف کرده و با توجه به آن برای شما دارو تجویز می کند اما برخی روش های خانگی برای جلوگیری از ابتلا به داغ شدن پا نیز وجود دارد که به شرح زیر هستند:

جوراب و کفش مرطوب نپوشید
مرتباً جوراب های خود را عوض کرده و جوراب تمیز بپوشید
کفش های مناسب و اندازه پا بپوشید
از پیاده روی یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید
اگر برای طولانی مدت مجبور به ایستادن هستید هر چند وقت یکبار به پایتان استراحت بدهید
دخانیات و الکل مصرف نکنید
در هوای گرم صندل یا کفش های دارای منفذ بپوشید
در فضاهای عمومی مانند استخر و حمام مواظب عفونت های قارچی باشید
قبل از خواب پاهایتان را برای چند دقیقه در آب سرد قرار دهید و ماساژ بدهید / روزیاتو

 


مقالات دیگر: دندانپزشکی دیجیتال چیست


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۳۱:۲۸ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

اختلال هایپرسومنیا چیست؟ + تشخیص، علائم و درمان اختلال پرخوابی EDS

اختلال هایپرسومنیا چیست؟ + تشخیص، علائم و درمان اختلال پرخوابی EDS


درمان پر خوابی

 


اختلال هایپرسومنیا یا پر خوابی یکی از اختلالات خوابیدن است که امروزه برخی افراد را درگیر کرده است. آگاهی درباره چیستی، تشخیص، علائم، نشانه ها، درمان، عوارض و خسارات ناشی از این اختلال برای مبتلایان لازم است.

به گزارش ایمنا، اختلال هایپرسومنیا از دسته اختلالات خواب است که در این اختلال، فرد به طور افراطی به خوابیدن روی می‌آورد. در اختلال هایپرسومنیا، فرد در هر زمانی که اقدام کند می‌تواند سریعاً به خواب برود اما پس از حتی چند ساعت خوابیدن بازهم نمی‌تواند خود را شاداب و سرحال ببیند.

اختلال هایپرسومنیا چیست؟
اختلال هایپرسومنیا یا پرخوابی از دسته اختلالات خوابیدن است. در این اختلال فرد به طور طولانی مدت به خواب می‌رود به طوری که حتی از ۱۰ ساعت هم بیشتر می‌خوابد. اختلال پرخوابی یا خواب آلودگی روزانه به گونه ایست که فرد در طول روز دچار احساسی فراتر از خستگی می‌شود. اختلال هایپرسومنیا فرد را حتی در مواقع رانندگی و کارهای روزانه دچار خواب بدون اراده می‌کند.

اختلال هایپرسومنیا چیست؟ + تشخیص، علائم و درمان اختلال پرخوابی EDS

انواع اختلال هایپرسومنیا
اختلال هایپرسومنیا از دسته اختلالاتی است که در مغز و سیستم عصب مرکزی آن ایجاد می‌شود. این اختلال در زیر گروه اختلالات هشت‌گانه هایپرسومنولنس قرار می‌گیرد که فرد در آن دچار منگی و خواب آلودگی می‌شود. هایپرسومنیای ایدیوپتیک، سندرم کلاین لوین، نارکولوپسی نوع یک و دو، پرخوابی ناشی از بیماری، پرخوابی ناشی از دارو یا مواد، سندرم خواب ناکافی و پرخوابی ناشی از جمله اختلال روانی موارد هشت‌گانه در این اختلال به شمار می‌روند.

تشخیص اختلال هایپرسومنیا
اختلال هایپرسومنیا علائم مختلفی دارد که با بررسی آن علائم در افراد می‌توان ابتلاء یا عدم ابتلای آنها را به این بیماری سنجید. یکی دیگر از راه‌های تشخیص فرد مبتلا به اختلال پر خوابی، پرسشنامه خواب آلودگی اپورت است که میزان و شدت خواب آلودگی فرد را می‌سنجد. اگر فردی در این پرسشنامه نمره صفر آورد، یعنی فاقد این اختلال است. آنچه که رایج‌ترین روش تشخیص پر خوابی یا هایپرسومنیا است مسیری است که فرد با مراجعه به کلینیک خواب به انجام تست خواب‌ها یا پلی سومنوگرام اقدام می‌کند. فرد با این اقدام‌ها بین پرخوابی و بی خوابی تفاوت قائل می‌شود.

علائم فرد مبتلا به اختلال هایپرسومنیا
افراد مبتلا به این اختلال اگرچه ساعت‌ها به خواب بروند، باز هم نمی‌توانند خود را شاداب و سرحال ببینند و همیشه حالت خواب آلوده‌ای دارند به گونه‌ای که به سختی می‌توانند چشمان خود را باز نگه دارند. در این اختلال افراد مبتلا هر زمان که اقدام کنند سریعاً به خواب فرو می‌روند. اضطراب، بی قراری، خستگی، توهم، آشفتگی، کاهش اشتها، مشکلات حافظه و مشکل در تفکر از دیگر علائم ابتلای فرد به این اختلال است. بر اساس مطالعاتی که در کشور آمریکا به دست آمده است، بنیاد ملی خواب آمریکا اعلام داشت که افراد مبتلا، در طول زمانی مشخص نزدیک به ۴۰ درصد علائم این اختلال را از خود نشان می‌دهند.

علل اختلال هایپرسومنیا
عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، افسردگی، اضافه وزن و بی خوابی شبانه می‌توانند در ایجاد این اختلال تأثیر بگذارند. همچنین افرادی که دچار بیماری ام اس یا پارکینسون هستند در خطر ابتلاء به این بیماری قرار می‌گیرند. علاوه بر مصرف داروهایی همچون آرام بخش‌ها یا آنتی هیستامین‌ها، مصرف مواد مخدر و الکل‌ها را هم می‌توان عاملی برای ایجاد این اختلال در افراد دانست. مبتلایان ممکن است در ابتلای به این بیماری بعضی از احساسات را مانند کمبود انرژی یا دشواری تفکر از خود بروز دهند. اختلال نارکولپسی و آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) از دیگر علل‌های ایجاد این اختلال در افراد است.

درمان اختلال هایپرسومنیا
در درمان اختلال هایپرسومنیا مانند سایر اختلالات باید از سلامت جسمانی فرد اطمینان حاصل کرد. در سیر درمانی این بیماری ابتدا پزشک به بررسی علائم می‌پردازد و با بررسی آزمایش خون، اسکن‌های کامپیوتری و آزمایش خواب به صحت یافته‌ها و تشخیص‌های خود می‌پردازد. بنابراین پس از آنکه پزشک به ابتلای شما اطمینان یافت، می‌تواند داروهایی مانند داروهای افسردگی تجویز کند. البته رفتار درمانی شناختی در کاهش علائم پرخوابی بسیار مؤثر است. باید توجه داشت که وجود راه‌های درمانی مبنی بر آن نیست که فرد به طور کلی درمان می‌شود.

اختلال هایپرسومنیا چیست؟ + تشخیص، علائم و درمان اختلال پرخوابی EDS

عوارض و خسارات ناشی از ابتلای فرد به بیماری اختلال هایپرسومنیا تا چه اندازه است؟
اختلال هایپرسومنیا، می‌تواند افراد را دچار اختلال‌های متفاوتی کند. در این اختلال افراد در حین رانندگی می‌توانند دچار خمیازه شوند و یا در حین کار خود و حضور در جمع‌ها به خوابیدن نیاز پیدا کنند. این احساس ایجاد شده در افراد می‌تواند آنها را با تصادف و دیگر موارد خطرناک رو به رو کند. خستگی ایجاد شده در افراد آنها را از انجام برنامه زمانی خود دور می‌سازد و با کاهش اشتها می‌تواند افراد را دچار کاهش وزن افراطی کند. همچنین افسردگی بعد از بروز این حس خواب آلودگی تا جایی پیش می‌رود که فرد مبتلا از روند طبیعی زندگی اجتماعی و کاری خود فاصله می‌گیرد بنابراین باید این اختلال به زودی پیگیری و درمان شود. ایجاد مشکلات در تفکر و حافظه از مهمترین خساراتی است که این اختلال از خود باقی می‌گذارد.


دندانپزشکی امیرآباد

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۰۰:۳۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

معرفی کتاب راهنمای نوروفیدبک و نقشه برداری مغز

معرفی کتاب راهنمای نوروفیدبک و نقشه برداری مغز

فواید نوروفیدبک چیست

به گزارش میگنا کتاب راهنمای نوروفیدبک و نقشه برداری مغز توسط رابرت لانگو ، پزشک بالینی و رییس انجمن بین المللی تحقیقات نوروفیدبک نوشته شده است این کتاب توسط دکتر یاسین نجفی زادگان و خانم حمیده پناهی به فارسی برگردانده شده و در انتشارات پژوهشگران برتر چاپ شده است

این کتاب شامل ۵ فصل است که به سوالاتی از این دست پاسخ می‌دهد:
۱-الکتروانسفالوگرافی با نقشه برداری مغز qeeg چیست ؟

۲- برای یک ثبت خوب نقشه مغزی باید چه کرد ؟

۳-آماده سازی نوروفیدبک چیست ؟ قراردادهای لازم برای کار ، تعداد جلسات ، هزینه ها و ... چگونه محاسبه می‌شود ؟

۴- در فصل چهارم به ۳۰ سوال متداول در مورد نوروفیدبک و نقشه برداری مغز پاسخ داده میشود

۵-و در نهایت چگونه یک نوروفیدبک بهینه داشته باشیم ؟

 


در این کتاب سعی شده است به صورت خلاصه و کامل تمام آنچه شما در مورد نقشه برداری مغز و همچنین نوروفیدبک بدانید ، شرح داده شده است

پس از مسلط شدن به این کتاب آمادگی برای ورود به پروتکل های درمان و روش های بالینی در کمک درمان نوروفیدبک را خواهید داشت
آموزش نوروفیدبک راه حل علمی برای آسیب‌های سر، اثرات استرس در زندگی و شرایط مختلف، توسط تنظیم عملکرد موج مغزی است. الکتروانسفالوگرافی کمی (QEEG)، که به عنوان”نقشه برداری مغز” اطلاق میشود و همچنین آموزش نوروفیدبک قدمتی 50 ساله دارند.

با این حال آنها هنوز هم از بسیاری جهات حوزه‌های جدیدی به حساب می‌آیند. تعداد زیادی از مبتکرین و متخصصان از حوزه‌های مختلف گرد هم آمده اند تا با اشتراک تخصص خود به رشد هر دو حوزه کمک کنند . در نتیجه، QEEG و Neurofeedback از یک تاریخ متمایز و منحصر به فرد بهره مند اند. برای درک صحیح این رشته‌ها مطالعه چند نظریه مرتبط با آنها ضروری است؛ اینکه نوروفیدبک چه کاری برای مغز انجام میدهد، چگونه به اختلالات آن کمک می‌کند، و بهترین راه به کار گیری آن چیست .
هر نظریه طرفداران خودش را دارد. بنابراین، پزشکان از ادعای درمان اختلالات مغز توسط نوروفیدبک اجتناب میکنند و درمقابل پیشنهاداتی درباره چگونگی تعدیل علائم از طریق آموزش امواج مغزی ومراعات سبک زندگی(به عنوان مثال، رژیم غذایی، عادات خواب) ارائه می‌دهند. علاوه بر این، طول درمان (آموزش امواج مغزی) در میان مراجعان متفاوت است.

بنا به همین گزارش از میگنا نوروفیدبک مؤثر معمولا به طور متوسط 30-40 جلسه طول می‌کشد. بعضی از مراجعان در عرض 20 جلسه به نتیجه می‌رسند در حالی که دیگران ممکن است بیش از 60 جلسه برای درمان موثرلازم داشته باشند. هنگامی که مراجعان به اهداف خود برای بهبود علائم، کیفیت زندگی روزمره و غیره دست یابند، معمولا 5 تا 10 جلسه اضافی برای کمک به تثبیت مزایای آموزش نوروفیدبک برای آنها در نظر گرفته میشود.
نوروفیدبک مداخله ای است که به منظور بهبود، حل یا درمان اختلالات مغز و سیستم عصبی مرکزی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از اختلالات و نشانه‌های رایج عبارتند از: اضطراب، افسردگی، نقص شناختی، بی خوابی، کمبود تمرکز و توجه، نقص‌های هیجانی، سردرد، درد مزمن و سایر مشکلات. نوروفیدبک تاریخچه ای 50 ساله دارد. و در ابتدا برای تشخیص تشنج، کمبود توجه و اعتیاد استفاده می‌شد. نوروفیدبک به طور کلی یک روش امن و بی خطر در نظر گرفته می‌شود و عوارض جانبی مضر ندارد.

لمینت بدون تراش

 

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۳۵:۳۳ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

علت و درمان زانو درد: چگونه درد زانو را تسکین دهیم؟

علت و درمان زانو درد: چگونه درد زانو را تسکین دهیم؟

فیزیوتراپی دست

صمت نیوز

زانودرد مشکل رایجی است که افراد را در سنین مختلف درگیر خواهد کرد. زانودرد می‌تواند ناشی از آسیب، مانند پارگی رباط یا غضروف باشد. علاوه بر این مشکلات پزشکی مانند آرتریت و نقرس و عفونت هم ممکن است باعث زانودرد شوند. بسیاری از انواع زانودرد خفیف، با مراقبت خوب می‌شوند. فیزیوتراپی و زانوبند نیز می‌توانند باعث تسکین درد شوند. با این حال در برخی موارد زانوی شما نیازمند درمان جراحی خواهد بود.

مختصری از آناتومی زانو
زانو مفصل آسیب‌پذیری است که در اثر فعالیت‌های روزمره، مانند بلند کردن اجسام و زانو زدن و فعالیت‌های سنگین مانند دویدن و ایروبیک فشار زیادی را تحمل می‌کند.

زانو از قسمت‌های زیر تشکیل شده است:

تیبیا (درشت‌نی): این قسمت همان استخوان ساق پا یا استخوان بزرگ‌تر پایین پا است.
فمور: این قسمت همان استخوان ران یا استخوان بالای پا است.
پاتلا (کشکک زانو): این قسمت همان کشکک زانو است.
دلایل زانودردپر
زانودرد ممکن است در اثر آسیب، مشکلات حرکتی، انواع آرتریت و مشکلات دیگر باشد.

آسیب


آسیب به زانو ممکن است رباط‌ها، تاندون‌ها یا کیسه‌های پر از مایع (بورسا) را که دور مفصل زانو و استخوان‌ها هستند، غضروف و رباط‌های تشکیل دهنده‌ی این مفصل را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از رایج‌ترین آسیب‌های زانو عبارتند از:

آسیب ACL: آسیب ACL عبارت است از پارگی رباط صلیبی (ACL) که یکی از 4 رباطی است که استخوان ساق پا را به استخوان ران وصل می‌کند. آسیب ACL بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که بسکتبال، فوتبال آمریکایی یا ورزش‌های دیگری انجام می‌دهند که نیازمند تغییر مسیر ناگهانی هستند. ACL عمدتاً باعث درد جلوی زانو می‌شود.
شکستگی: ممکن است استخوان‌های زانو، از جمله کشکک زانو (پاتلا) در اثر افتادن یا تصادفات رانندگی دچار شکستگی شوند. همچنین افرادی که استخوان‌هایشان در اثر پوکی استخوان ضعیف شده‌اند، ممکن است با حرکات ساده‌ای مثل قدم برداشتن نادرست دچار شکستگی زانو شوند.
پارگی مینیسک: مینیسک غضروفی سفت و لاستیکی مانند است که نقش جاذب فشار بین استخوان ساق پا و استخوان ران را دارد. این قسمت ممکن است با چرخش ناگهانی در زمانی که وزنی روی آن است، پاره شود.
بورسیت زانو: برخی از آسیب‌های زانو باعث التهاب بورسا، که کیسه‌های کوچک حاوی مایع هستند و از قسمت بیرونی مفصل زانوی شما محافظت می‌کنند تا تاندون‌ها و رباط‌ها به نرمی روی مفصل بلغزند، خواهند شد.
تاندونیت کشکک زانو: تاندونیت باعث التهاب و تورم یک یا چند تاندون، که بافت‌هایی ضخیم و فیبری هستند که عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند، خواهد شد.
مشکلات حرکتی
شل شدن: گاهی اوقات آسیب یا دژنراسیون استخوان می‌تواند باعث جدا شدن تکه‌ای از استخوان یا غضروف و رها شدن آن در فضای مفصل شود. این مورد باعث بروز مشکلی نخواهد شد مگر اینکه این قسمت جدا شده باعث اختلال در حرکات مفصل شود؛ که در این صورت، حالتی پیش می‌آید که مانند گیر کردن مداد لای لولای در خواهد بود.
سندرم باند ایلیوتیبیال: این مشکل زمانی رخ می‌دهد که نوار بافتی محکمی که از بیرون ران تا بیرون زانو کشیده شده (باند ایلیوتیبیال)، به قدری کشیده و تنگ شود که به قسمت بیرونی استخوان ران ساییده شود. دوندگان دوی مسافت (ماراتن) و دوچرخه‌سواران بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارند.
انواع آرتریت


بیش از 100 نوع آرتریت وجود دارد. رایج‌ترین انواع آرتروز زانو عبارتند از:

استئوآرتریت (آرتروز): آرتروز که گاهی اوقات آرتریت دژنراتیو نیز نامیده می‌شود، رایج‌ترین نوع آرتریت است.این مشکل نوعی مشکل پارگی و فرسودگی بوده و زمانی رخ می‌دهد که غضروف زانو در اثر استفاده و افزایش سن تحلیل رود.
آرتریت روماتوئید (روماتیسم): روماتیسم، طاقت‌فرساترین نوع آرتریت، مشکل خودایمنی است که ممکن است هر یک از مفاصل بدن، از جمله زانو را درگیر کند. اگرچه روماتیسم یک بیماری مزمن است، اما شدت‌های مختلفی دارد و حتی ممکن است متناوب باشد.
نقرس: این نوع آرتریت زمانی رخ می‌دهد که کریستال‌های اسید اوریک در مفصل به وجود آید. اگرچه نقرس اکثراً شست پا را درگیر می‌کند، اما ممکن است زاو را نیز درگیر کند.
شبه نقرس یا نقرس کاذب: نقرس کاذب که گاهی با نقرس اشتباه گرفته می‌شود، به دلیل تشکیل کریستال‌های حاوی کلسیم در مایع مفصلی ایجاد می‌شود. شبه نقرس اکثراً زانوها را بیشتر از سایر مفاصل درگیر می‌کند.
امروزه پزشکان از روش های درمانی بسیاری برای کنترل درد انواع آرتروز زانو استفاده می‌کنند تا بیماران بتوانند به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهند. بنابراین در صورت داشتن هر یک از بیماری‌های بالا نگران نباشید زیرا مشکل شما قابل درمان خواهد بود.

مشکلات زانو چگونه تشخیص داده می‌شوند؟
اشعه‌ی ایکس: در این آزمایش از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، استخوان‌ها و اندام داخلی استفاده می‌شود.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): در این آزمایش از آهنرباهای بزرگ، امواج رادیویی و کامپیوتر برای ایجاد تصاویر دقیق از اندام‌ها و ساختارهای داخلی بدن استفاده می‌شود و اغلب برای تشخیص آسیب یا بیماری در رباط‌ها و عضلات پیرامونی کاربرد دارد.
اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT یا CAT): در این آزمایش از اشعه‌ی ایکس و کامپیوتر استفاده می‌شود تا تصاویر افقی یا محوری (که اسلایس نامیده می‌شود) از بدن ایجاد شود. در سی‌تی اسکن تصاویر دقیقی از بخش‌های مختلف بدن از جمله: استخوان‌ها، عضلات، چربی‌ها و اندام داخلی به دست خواهد آمد.
درمان زانودرد
بسته به این که دلیل زانودردتان چیست، پزشکان و متخصصان طب فیزیک روش‌های درمانی مختلفی را برای درمان زانو درد شما توصیه می‌کنند. اما هنگامی که روش‌های درمانی غیرجراحی موثر واقع نشوند و زانو درد شما بسیار حاد باشد از روش جراحی استفاده می‌کنند.

جراحی
جراحی آرتروسکوپی: بسته به آسیب شما، پزشک آسیب مفصل شما را با استفاده از دوربین فیبر-اپتیک و ابزار باریک و بلندی که از طریق برش‌های کوچکی در اطراف زانو وارد بدن می‌شوند، معاینه و ترمیم خواهد کرد. ممکن است از آرتروسکوپی برای خارج کردن تکه‌ها شل از مفصل زانو، خارج کردن یا ترمیم غضروف آسیب‌دیده (مخصوصاً اگر باعث قفل شدن زانو شود) و ترمیم رباط‌های پاره استفاده شود.
جراحی تعویض نسبی زانو: در این عمل جراح فقط قسمتی که بیشترین آسیب‌دیدگی را دارد را با اجزایی از جنس فلز و پلاستیک تعویض می‌کند. این جراحی را می‌توان از طریق برش‌های کوچک انجام داد، در نتیجه زودتر از جراحی تعویض کامل زانو بهبود خواهید یافت.
جراحی تعویض کامل زانو: در این عمل جراح استخوان و غضروف آسیب‌دیده را از استخوان ران، استخوان ساق پا و کشکک زانو جدا می‌کند و به جای آن مفصل مصنوعی از جنس آلیاژ فلز، پلاستیک‌های باکیفیت و پلیمر قرار می‌دهد.
استئوتومی: در این عمل استخوان از استخوان ران و استخوان ساق پا جدا می‌شود تا زانو متوازن‌تر شود و درد آرتروز کاهش یابد. این عمل کمک می‌کند تا نیاز به جراحی تعویض کامل مفصل زانو به تعویق افتد یا دیگر نیازی به این جراحی نباشد.


ایمپلنت دندان فوری در تهران

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۳۸:۳۱ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

بیوفیدبک چیست؟

بیوفیدبک چیست؟

مرکز بیوفیدبک

بیوفیدبک یک تکنیک ذهن و بدن است که شامل استفاده از بازخورد دیداری یا شنیداری برای آموزش افراد، تشخیص علائم و نشانه‌های فیزیکی استرس و اضطراب است؛ مانند: افزایش ضربان قلب، دمای بدن و تنش عضلانی.

ناطقان: با یادگیری نحوه کنترل اثرات فیزیکی و روانی استرس با استفاده از بیوفیدبک، افراد می توانند یاد بگیرند که چگونه ذهن و بدن خود را آرام کنند و بهتر با علائم استرس کنار بیایند.

هدف بیوفیدبک ایجاد تغییرات ظریف در بدن است که منجر به اثر دلخواه می شود. این ممکن است شامل آرام کردن برخی از ماهیچه ها باشد که ضربان قلب یا احساس درد را کاهش می دهد. برخی از عملکردهایی که افراد می توانند کنترل آن ها را یاد بگیرند عبارتند از: جریان فشار خون، ضربان قلب، تنش عضلانی و کنترل درد

انجمن فیزیولوژی روانی کاربردی و بیوفیدبک را به عنوان فرآیندی تعریف می کند که به افراد اجازه می دهد فعالیت فیزیولوژیکی خود را به منظور بهبود سلامت یا عملکرد تغییر دهند. با استفاده از ابزارهای اندازه گیری دقیق، اطلاعات مربوط به عملکرد بدن در اختیار کاربر قرار می گیرد.

ارائه این اطلاعات اغلب همراه با تغییرات در تفکر، احساسات و رفتار از تغییرات فیزیولوژیکی مورد نظر پشتیبانی می کند. با گذشت زمان، این تغییرات می تواند بدون استفاده مداوم از یک ابزار دوام بیاورد.


انواع بیوفیدبک

انواع مختلفی از بیوفیدبک وجود دارد. رویکرد خاصی که برای استفاده انتخاب می‌کنید ممکن است به آنچه امیدوارید انجام دهید و آنچه درمانگر یا پزشک شما توصیه می‌کند، بستگی دارد.


بیوفیدبک تنفسی

بیوفیدبک تنفسی شامل پوشیدن نوارهای حسگر در اطراف قفسه سینه و شکم برای نظارت بر میزان و الگوهای تنفس است. با آموزش، افراد می توانند یاد بگیرند که کنترل بیشتری بر میزان تنفس خود داشته باشند که همین موضوع می تواند در موقعیت های مختلف از جمله هنگام تجربه اضطراب کمک کند.
دریافت مشاوره آنلاین از پزشک متخصص
بیوفیدبک تغییرپذیری ضربان قلب

با بیوفیدبک تغییرپذیری ضربان قلب، بیماران از دستگاهی استفاده می کنند که به حسگرهای گوش یا انگشتان یا حسگرهایی که روی مچ دست، قفسه سینه یا بالاتنه قرار می گیرد متصل است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بیوفیدبک تغییرپذیری ضربان قلب ممکن است برای تعدادی از اختلالات مختلف از جمله آسم و افسردگی مفید باشد.


پاسخ گالوانیکی پوست

پاسخ پوست گالوانیک که به عنوان رسانایی پوست نیز شناخته می‌شود، نوعی بیوفیدبک است که شامل اندازه‌گیری عرق روی سطح پوست است. این نوع بیوفیدبک یک نشانگر مفید برای تشخیص سطح برانگیختگی عاطفی است. جدا از عملکرد تنظیم کننده حرارت عرق، حرکت عاطفی نیز می تواند باعث تعریق شود. هرچه افراد قوی‌تر برانگیخته شوند، رسانایی پوست آنها قوی‌تر خواهند بود.


بیوفیدبک فشار خون

بیوفیدبک فشار خون شامل پوشیدن دستگاهی است که اطلاعاتی در مورد فشار خون بیمار ارائه می دهد. این دستگاه‌ها اغلب کاربر را از طریق تکنیک‌های آرام‌سازی که ممکن است از نشانه‌های بصری، تمرین‌های تنفسی یا موسیقی استفاده کنند، راهنمایی می‌کنند. در حالی که چنین دستگاه‌هایی محبوبیت پیدا کرده‌اند، اما یک مطالعه با مرور هشت کارآزمایی قبلی، شواهدی مبنی بر اینکه این نوع بیوفیدبک تأثیر طولانی‌مدتی بر فشار خون بالا دارد، پیدا نکرد.


بیوفیدبک حرارتی (بازخورد دما)

در بیوفیدبک حرارتی، بیماران از حسگرهایی استفاده می کنند که جریان خون را در پوست تشخیص می دهد. از آنجایی که افراد اغلب در مواقع استرس افت دمای بدن را تجربه می‌کنند، چنین دستگاه‌هایی می‌توانند به افراد کمک کنند تا بهتر تشخیص دهند که چه زمانی احساس ناراحتی می‌کنند.


نوروفیدبک (EEG Biofeedback)

نوروفیدبک شامل استفاده از الکتروانسفالوگرافی (EEG) برای اندازه گیری فعالیت امواج مغزی است. سنسورهای پوست سر به دستگاه EEG متصل می شوند. نوروفیدبک گاهی اوقات به عنوان یک درمان غیر تهاجمی برای اختلال نقص بیش فعالی (ADHD)، درد، اعتیاد، اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات استفاده می شود.


الکترومیوگرافی

با الکترومیوگرافی، سنسورها در نقاط مختلف بدن قرار می گیرند و به دستگاه EMG متصل می شوند. این دستگاه با نظارت بر فعالیت الکتریکی که منجر به انقباض عضلانی می شود، تغییرات تنش عضلانی را در طول زمان تشخیص می دهد.

بیوفیدبک

به این نکته توجه کنید که تکنیک بیوفیدبک به طور کلی به عنوان یک نوع آموزش در نظر گرفته می شود تا یک درمان! با آموزش و تمرین، می توان از بیوفیدبک برای کمک به افراد در توسعه مهارت های جدید استفاده کرد که ممکن است به آنها در مقابله یا عملکرد بهتر کمک کند.

یک جلسه بیوفیدبک اغلب بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد. یک دوره درمانی معمولی اغلب شامل چهار تا شش جلسه است، اگرچه هشت تا ۱۰ جلسه نیز غیرمعمول نیستند. مدت زمان درمان و تعداد جلسات مورد نیاز به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:

چگونه به آموزش پاسخ می دهید
شرایطی که روی آن تمرکز می کنید
اهداف شما برای درمان

در طول یک جلسه معمولی بیوفیدبک حسگرهای الکتریکی بسته به نوع پاسخ اندازه گیری شده به نواحی خاصی از بدن شما متصل می شوند. این حسگرها به یک دستگاه اندازه گیری متصل خواهند شد که بازخورد پاسخ های فیزیکی شما را ارائه می دهد. در طول جلسه، درمانگر شما را از طریق تمرینات ذهنی مختلف که ممکن است شامل تکنیک های تجسم، مدیتیشن، تنفس یا آرامش باشد، راهنمایی می کند. در حین انجام این فعالیت ها، اطلاعات مربوط به پاسخ فیزیکی خود را از دستگاه اندازه گیری دریافت خواهید کرد. برای اینکه بیوفیدبک مؤثر باشد، نیاز است که افراد در درمان آن ها نقش فعالی داشته باشند. موفقیت معمولا مستلزم آن است که افراد به طور منظم بین جلسات آموزشی تمرین کنند.


عوامل موثر در موفقیت بیوفیدبک

بیوفیدبک به ویژه برای مدیریت استرس و همچنین شرایط مختلفی که ممکن است در اثر استرس تشدید شوند مفید است، از جمله:

اختلال نقص توجه یا بیش فعالی (ADHD)
اضطراب
صدمات مغز یا افسردگی
اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
فشار خون بالا و پایین
شرایط سلامت روان
میگرن
درد
واکنش های فیزیکی به استرس
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)


مزایای بیوفیدبک

مانند سایر روش های درمان، بیوفیدبک هم جنبه های مثبت و منفی خاص خود را دارد. این روش ممکن است برای همه مناسب نباشد، بنابراین مهم است که مزایا و خطرات آن را قبل از تعیین اینکه آیا بهترین انتخاب برای شرایط شماست، در نظر بگیرید. بنابراین برخی از دلایل انتخاب بیوفیدبک را در ادامه مرور می کنیم:


بیوفیدبک غیر تهاجمی است

بیوفیدبک ممکن است در شرایطی که سایر درمان ها مؤثر نبوده اند یا افراد قادر به مصرف داروهای خاص نیستند، مناسب باشد. از آنجایی که بیوفیدبک غیر تهاجمی است، بیماران ممکن است آن را در شرایطی ترجیح دهند که سایر درمان ها ممکن است تهاجمی تر یا مختل کننده باشند.


بیوفیدبک می تواند درمان های دیگر را تکمیل کند

آموزش بیوفیدبک نیز می تواند به عنوان بخشی از رویکرد درمانی مورد استفاده قرار گیرد. مردم اغلب استفاده از بیوفیدبک را برای تقویت سایر درمان ها، از جمله داروها و استراتژی های آرامش، انتخاب می کنند.


بیوفیدبک می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را کنترل کنید

بیوفیدبک همچنین به افراد می‌آموزد که چگونه واکنش‌های خود را در موقعیت‌های استرس‌زا کنترل کنند، همین موضوع می‌تواند به افراد کمک کند تا کنترل بیشتری داشته باشند و بهتر بتوانند استرسی را که ممکن است در زندگی روزمره خود با آن مواجه می‌شوند و همچنین استرس ناشی از شرایط سلامتی دیگر را مدیریت کنند. بیوفیدبک همچنین می تواند مزایای دیگری برای سلامت روان داشته باشد، از جمله یادگیری تکنیک های جدید برای مقابله با احساس اضطراب و مدیریت پاسخ های عاطفی.

آموزش بیوفیدبک می تواند به افراد کمک کند تا در مورد سلامتی خود احساس مسئولیت، کنترل و توانمندی کنند.


اثربخشی

در حالی که محققان مطمئن نیستند که چگونه و چرا بیوفیدبک اثر بخش است، اما این را می‌دانند که در درمان انواع شرایط، امیدوارکننده بوده است. این امر توسط بسیاری در زمینه پزشکی به عنوان یک درمان جایگزین برای اختلالات خلقی و اضطراب پذیرفته شده است.

یک بررسی نشان داده که بیوفیدبک و نوروفیدبک پتانسیل زیادی برای درمان اختلالات خلقی و اضطرابی، از جمله PTSD، اختلال اضطراب فراگیر و افسردگی در بزرگسالان دارند.
همچنین ثابت شده است که بیوفیدبک، به ویژه نوروفیدبک، تمرکز را بهبود می بخشد و بیش فعالی را در افراد مبتلا به ADHD کاهش می دهد.
یک متاآنالیز نشان داد که بیوفیدبک افسردگی و تنش عضلانی را کاهش می دهد و مقابله شناختی را در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن بهبود می بخشد.
یک بررسی سیستماتیک نشان داد که بیوفیدبک به بهبود فرآیندهای شناختی، خلق و خو و اضطراب در درمان اختلالات بالینی مانند ADHD، بیماری آلزایمر، بی اشتهایی، افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلال مصرف مواد و PTSD کمک می کند.


مواردی که باید در نظر بگیرید

بیوفیدبک به طور کلی به عنوان یک روش ایمن در نظر گرفته می شود، اما همیشه باید قبل از شروع با پزشک یا درمانگر خود در مورد گزینه های خود صحبت کنید. بیوفیدبک لزوما برای همه مناسب نیست و سایر رویکردها ممکن است برای موقعیت منحصر به فرد شما بهتر عمل کنند. اگر به این نتیجه رسیدید که بیوفیدبک برای شما مناسب است، مطمئن شوید که اعتبار حرفه ای را که شما را درمان می کند بررسی کنید و از هزینه های احتمالی آموزش بیوفیدبک خود، از جمله هزینه هر جلسه و هزینه های مرتبط با دستگاه هایی که ممکن است نیاز به خرید داشته باشید، آگاه باشید.


هزینه

هزینه های بیوفیدبک می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد و این موضوع به آموزش، صلاحیت و تجربه درمانگر بیوفیدبک بستگی دارد. همچنین تعدادی دستگاه بیوفیدبک خانگی و پوشیدنی در بازار موجود است.


دستگاه های بیوفیدبک

دستگاه های بیوفیدبک به دو دسته مختلف تقسیم می شوند. اولین مورد آن‌هایی هستند که توسط متخصصان پزشکی و سلامت روان استفاده می شوند. دوم آن‌هایی هستند که در بازار مصرف برای استفاده شخصی در دسترس هستند. به یاد داشته باشید که اکثر دستگاه هایی که برای خرید در دسترس هستند، از نظر ایمنی یا اثربخشی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) ارزیابی نشده اند. فراموش نکنید که بهتر است با پزشک خود در مورد دستگاه های موجود صحبت کنید.

دستگاه های بیوفیدبک بالینی: دستگاه های بیوفیدبک که برای اهداف بالینی استفاده و توسط FDA تنظیم می شوند. این دستگاه ها اغلب از طریق مطب درمانگر بیوفیدبک یا مطب یک پزشک دیگر در دسترس هستند.
دستگاه های بیوفیدبک استفاده شخصی: تعدادی از دستگاه های بیوفیدبک را می توان برای استفاده شخصی و خانگی از خرده فروشان مختلف آنلاین خریداری کرد. چنین دستگاه‌هایی اغلب شامل سنسورهایی هستند که اطلاعات را ضبط می‌کنند و سپس می‌توانند به رایانه متصل شوند. سایر دستگاه‌های پوشیدنی از حسگرهایی استفاده می‌کنند که سپس اطلاعات را از طریق یک برنامه در دستگاه تلفن همراه شما ارائه می‌کنند. این دستگاه ها شامل ابزارهای پوشیدنی از حسگرهای عضلانی گرفته تا واحدهای پاسخ پوست و مانیتورهای امواج مغزی هستند.

 

کلام آخر

شایان ذکر است؛ اگر فکر می کنید برای شما یا اطرافیانتان بیوفیدبک مفید است، با درخواست از پزشک مراقبت اولیه خود برای ارجاع به یک پزشک معتمد را شروع کنید.

در انتها بار دیگر گفتنی است که بیوفیدبک یکی از گزینه هایی است که ممکن است به شما برای کنترل بیشتر بر پاسخ ها و رفتارهای فیزیکی خود کمک کند. همچنین مزایا، خطرات و هزینه های بالقوه مرتبط با این نوع آموزش را در نظر داشته باشید.

مراقبت های بعد از لمینت دندان

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۱۹:۲۸ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

آیا بوئیدن یک فنجان قهوه گرم باعث آغاز یک روز خوب می شود؟

آیا بوئیدن یک فنجان قهوه گرم باعث آغاز یک روز خوب می شود؟

 


نوار مغزی برای چیست

یک دستگاه مخصوص انتشار بو همراه با تجزیه و تحلیل نوار مغزی مبتنی بر یادگیری ماشینی، به پژوهشگران دانشگاه توکیو این امکان را داده است که ببینند بوها چه زمانی و در کدام قسمت از مغز پردازش می‌شوند.

شفاآنلاین>سلامت> آیا بوی یک فنجان قهوه گرم به شما کمک می‌کند تا روز خود را به شیوه‌ درستی آغاز کنید؟ پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که سرعت پردازش بوی نوشیدنی صبحگاهی توسط مغز شما ممکن است به این بستگی داشته باشد که فکر می‌کنید آن بو خوشایند است یا خیر.

به گزارش شفاآنلاین: اطلاعات مربوط به بو در مراحل ابتدایی پردازش در مغز، ارتباطی با ادراک ندارد اما بعدا زمانی که درک صورت می‌گیرد، بوهای ناخوشایند سریع‌تر از بوهای خوشایند پردازش می‌شوند.

پژوهشگران دانشگاه توکیو در بررسی جدیدی، نحوه پردازش بوها در مغز را ارزیابی کردند.

یک دستگاه مخصوص انتشار بو همراه با تجزیه و تحلیل نوار مغزی مبتنی بر یادگیری ماشینی، به پژوهشگران دانشگاه توکیو این امکان را داده است که ببینند بوها چه زمانی و در کدام قسمت از مغز پردازش می‌شوند.

این پژوهش نشان می‌دهد که اطلاعات مربوط به بو در مراحل ابتدایی پردازش در مغز، ارتباطی با ادراک ندارد اما بعدا زمانی که درک صورت می‌گیرد، بوهای ناخوشایند سریع‌تر از بوهای خوشایند پردازش می‌شوند.

مشکلات پیش‌ آمده در درک بو می‌توانند یکی از نشانه‌های ابتدایی بیماری‌های عصبی باشند. بنابراین، کشف بیشتر پایه‌های عصبی ادراک بو می‌تواند به درک بهتر این بیماری‌ها در آینده کمک کند.

آیا بوی یک فنجان قهوه گرم به شما کمک می‌کند تا روز خود را به شیوه‌ درستی آغاز کنید؟ پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که سرعت پردازش بوی نوشیدنی صبحگاهی توسط مغز شما ممکن است به این بستگی داشته باشد که فکر می‌کنید آن بو خوشایند است یا خیر.

پژوهشگران دانشگاه توکیو، دستگاه ویژه‌ای ساخته‌اند که می‌تواند ۱۰ بوی گوناگون را با روشی دقیق و به موقع ارائه دهد. این بوها به شرکت‌کنندگانی ارائه شد که کلاه‌های مخصوص ثبت نوار مغزی(الکتروانسفالگرافی) را پوشیده بودند تا سیگنال‌های داخل مغز آنها به صورت غیرتهاجمی و از روی پوست سر ثبت شود. پژوهشگران با استفاده از تجزیه و تحلیل رایانه‌ای و مبتنی بر یادگیری ماشینی توانستند به پردازش داده‌های نوار مغزی بپردازند تا برای نخستین بار و با وضوح زمانی بالا ببینند که محدوده بوها در مغز چه زمانی و در کجا پردازش می‌شود.
بوها چگونه در مغز پردازش می‌شوند؟

«موگیهیکو کاتو» از پژوهشگران این پروژه گفت: ما از این که می‌توانیم سیگنال‌های بوهای پخش شده را به سرعت ۱۰۰ میلی‌ثانیه پس از آغاز پخش بو بوسیله دستگاه الکتروانسفالگرافی تشخیص دهیم، شگفت‌زده شدیم. این امر نشان می‌دهد که نمایش اطلاعات بو در مغز به سرعت رخ می‌دهد.

تشخیص بو توسط مغز پیش از درک بو صورت گرفت. کاتو ادامه داد: پژوهش ما نشان داد که جنبه‌های گوناگون ادراک به ویژه بوی خوش، ناخوشایند و کیفیت آن، از طریق پردازش‌های مختلف در مکان و زمان پدیدار می‌شوند.

«ماساکو اوکاموتو» از پژوهشگران این پروژه گفت: نمایش بوی ناخوشایند در مغز، زودتر از بوی خوشایند ظاهر شد.

هنگامی که بوهای ناخوشایند ارائه شدند، مغز شرکت‌کنندگان تا ۳۰۰ میلی ثانیه پس از آغاز توانست آنها را از بوهای خنثی یا خوشایند تشخیص دهد. با وجود این، نمایش بوهای خوش مانند بوی گل و میوه در مغز، تا ۵۰۰ میلی ثانیه به بعد رخ نداد.

درک زودهنگام بوهای نامطبوع ممکن است یک سیستم هشدار اولیه در برابر خطرات احتمالی باشد.

اوکاموتو ادامه داد: روشی که هر سیستم حسی به واسطه آن، سیستم عصبی مرکزی را به کار می‌گیرد، در حس کردن موارد گوناگون مانند بو، نور، صدا، طعم، فشار و دما متفاوت است. روشن کردن زمان و مکان ادراک بویایی در مغز به ما کمک می‌کند تا نحوه عملکرد سیستم بویایی را درک کنیم. ما باور داریم که پژوهش ما پیامدهای روش‌شناختی گسترده‌تری دارد.

این بررسی با وضوح زمانی بالا در مورد نحوه پردازش بوها توسط مغز ممکن است گامی برای درک بهتر مکانیسم‌های مربوط به بیماری‌های عصبی مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر در آینده باشد که اختلال در حس بویایی، یک علامت هشدار اولیه برای آنها به شمار می‌رود. این گروه پژوهشی علاقمند هستند که بررسی‌های بیشتری را در مورد این موضوع انجام دهند.

کاتو گفت: در زندگی روزمره ما، بوها همراه با سایر اطلاعات حسی مانند بینایی درک می‌شوند و هر حس بر درک حس دیگری تأثیر می‌گذارد. اگرچه ما در این پژوهش، محرک‌های بویایی را به تنهایی ارائه کردیم اما باور داریم که تجزیه و تحلیل فعالیت مغز در شرایط طبیعی‌تر، موضوعی مهمب است.

محافظ دندان قروچه

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۴۸:۴۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

کیفیت خواب چه تاثیری در بروز یا تشدید بیماری‌ها دارد؟

کیفیت خواب چه تاثیری در بروز یا تشدید بیماری‌ها دارد؟


درمان اختلالات خواب

کتاب «خواب و طب روان‌ تنی» ترجمه مهدی جعفری، امیرسام کیانی مقدم، مریم صالحی و نازنین آهنگری با رویکرد بین‌رشته‌ای ضمن طبقه‌بندی اختلالات خواب، به ارتباط میان بسیاری از بیماری‌های مختلف جسمی و روانی با کیفیت خواب می‌پردازد.
به گزارش ایران پزشک، شناخت صحیح از خواب که حدود یک سوم از عمر آدمی را به خود اختصاص می‌دهد، از اهمیت بالایی برخوردار است. اختلالات خواب ازجمله بیماری‌های شایع و پرعارضه محسوب می‌شوند که در بسیاری از مبتلایان با تأخیر مورد توجه قرار گرفته و در بسیاری از مواقع سال‌های سال بیمار بدون تشخیص صحیح و درمان مناسب از این دسته از بیماری‌ها رنج می‌برد.

کتاب «خواب و طب روان‌تنی» تالیف اس. آر. پَندی پرومال، میرا ناراسیمان و میلتون کریمر که از سوی انتشارات ابن‌سینا منتشر شده، در 21 فصل به جنبه‌های مختلف خواب و سلامت می‌پردازد.

مهدی جعفری، امیرسام کیانی مقدم، مریم صالحی و نازنین آهنگری به‌طور مشترک این کتاب را به فارسی ترجمه کرده‌اند.

 

«طبقه‌بندی اختلالات خواب»، «خواب و عملکرد دستگاه گوارش»، «نقش استرسورهای اجتماعی طب خواب شغلی»، «خواب و اختلالات سردرد»، «خواب در سندرم خستگی مزمن»، «خواب و اختلالات شخصیت»،‌ «خواب و درماتولوژی»، «تغییرات خواب در اسکیزوفرنیا»، «اثرات داروها روی خواب» و «مداخله رفتاری در مورد اختلالات خواب» برخی از مهم‌ترین سرفصل‌های این کتاب است.

التهابی روده و خواب

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که اختلال در چرخه نرمال خواب با افزایش ریسک هموستاز ناقص عملکرد گوارشی شامل GERD،‌ اختلال زخم معده و IBS مرتبط است. اختلال خواب می‌تواند عملکرد ایمنی را تغییر داده و در نتیجه بر طول دوره بیمای در اختلالات التهابی GI مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو تاثیر گذارد. سیتوکین‌های التهابی عامل اختلال در خواب شناخته شده‌اند. بنابراین ممکن است یک چرخه نادرست و حلقه فیدبک مثبت را ایجاد کنند که التهاب را دائمی کنند. از این‌رو تغییرات خواب در بیماران با اختلال التهابی روده (IBD) اثبات شده و فرضیه تشدید آسیب مخاطی ناشی از تغییر الگوهای خواب با شواهدی از مطالعات حیوانی پشتیبانی شده‌اند.

به خوبی اثبات شده که اختلال خواب می‌تواند موجب خستگی در بیماری‌های التهابی شده و ممکن است یکی از دلایل خستگی در بیماران IBD باشد. این نکته مهم است که خستگی یکی از شایع‌ترین شکایت‌های بیماران IBD است و بدون درنظر گرفتن شدت التهاب فعال نیز تاثیری بسیار منفی بر کیفیت زندگی دارد. علاوه بر آن نشان داده شده است که اختلال خواب با افزایش ریسک عود بیماری کرون ارتباط داشته، ولی با کولیت اولسراتیو ارتباطی ندارد. مطالعات دیگر نیز ارتباط معنی‌داری بین فعالیت بیماری و اختلال خواب را نشان داده‌اند.

خصایص شخصیتی بیماران مبتلا به اختلال خواب

تنها مطالعات محدودی در زمینه ارزیابی شخصیت بیماران مبتلا به اختلال خواب انجام شده است. یکی از دلایل عمده‌ای که انگیزه چنین مطالعاتی می‌شود، ناشناخته بودن پاتوفیزیولوژی این اختلالات است. بنابراین تعریف پروفایل شخصیتی این بیماران حداقل تا حدودی نقش عوامل روان‌شناختی را در سبب‌شناسی، تداوم و درمان اختلالات خواب توضیح می‌دهد. فرضیه اصلی این است که در این افراد خلق و خوی آسیب‌پذیری وجود دارد که این بیماران را مستعد ابتلا به اختلال خواب می‌کند.

قطعا برای تأیید علیت (و نه صرفا یک ارتباط یا عامل خطر)، صفات شخصیتی در اختلالات خواب، مطالعات طولی قبل و بعد از ظهور علائم خواب موردنیاز است. تحقیقات رسمی محدودی درخصوص ویژگی‌های خواب بیماران مبتلا به اختلالات شخصیت وجود دارد. بیشترین اختلالات شخصیتی که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته‌اند، اختلال شخصیت مرزی (BPD) و اختلال شخصیت ضداجتماعی (ASP) هستند.

تنظیم دما و تعریق در زمان خواب

در افراد سالم، تمایل به خواب زمانی افزایش می‌یابد که دمای پوست دیستال نسبت به دمای پوست پروگزیمال افزایش می‌یابد. کاهش در CBT قبل از شروع خواب و در زمان آن، در ارتباط با اتساع عروق خونی محیطی دانسته شده است که موجب تسهیل انتقال حرارت از مرکز به محیط بدن می‌گردد. تمایل به خواب ممکن است در اثر گرم شدن پوست تا دمایی که در حالت نرمال قبل و در زمان خواب اتفاق می‌افتد، افزایش یافته و تأخیر شروع خواب کاهش یابد. مطالعات PSG نشان داده‌اند که شتاب گرفتن شروع خواب در افراد پیرتر فروکش می‌کند... تنظیم دما و سیستم اعصاب اتونومی در ارتباط نزدیک با یکدیگر هستند و تعرق در زمان خواب می‌تواند یکی از نشانه‌های مهم بالینی از اختلالات احتمالی خواب باشد.

لابراتوار دندانپزشکی

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۵۵:۱۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

نوار عصب عضله بهترین روش برای بررسی علت درد عصبی

نوار عصب عضله بهترین روش برای بررسی علت درد عصبی

نوار عصب عضله

راهبرد معاصر

الکترمیوگرافی (EMG) و مطالعه هدایت عصبی (NCS) تست هایی هستند که از الکترودها برای شناسایی، تفسیر و ثبت سیگنال های الکتریکی در عضلات و سلول های عصبی، هنگامی که فعال هستند ونیز هنگامی‌که در حال استراحت هستند، استفاده می‌کنند.

این آزمایشات ابزارهای تشخیصی با ارزشی هستند که به متخصصان مغز و اعصاب کمک می‌کنند تا علت بیماری هایی را که بر اعصاب و عضلات شما تاثیر می‌گذارند را پیدا کرده و میزان آسیب وارده را تعیین نمایند. تست نوار عصب و عضله یا الکترو میوگرافی(EMG) به نام های دیگری همچون الکترو میوگرام و یا میوگرام نیز شناخته می شود. همیشه هنگام انجام تست عصب عضله تست هدایت عصبی که با نام NCS شناخته می شود انجام می‌پذیرد.

هدف از انجام این آزمایشات
هنگامی که علائم و نشانه هایی مانند ضعف عضلانی، گزگز کردن، بی حسی، درد عضلانی، گرفتگی و سایر احساسات غیر طبیعی را دارید، پزشک شما ممکن است تست EMG را انجام دهد.

یک الکترود سوزنی کوچک از طریق پوست به داخل عضله شما وارد می شود تا فعالیت الکتریکی بافت عضلانی شما (پاسخ به تحریک عصبی) را اندازه گیری نماید. این آزمایش می تواند به تشخیص علت بروز علائم در شما، کمک کند. و حتی ممکن است به تعیین مدت زمانی که این مشکل را داشته اید نیز کمک کند.

مطالعه هدایت عصبی ، سرعت حرکت سیگنالهای الکتریکی از طریق اعصاب شما را اندازه گیری می نماید تا میزان گستردگی مسئله را مشخص کند. سیگنال الکتریکی ارسال شده در امتداد آکسون یا رشته عصبی در یک عصب، پتانسیل عمل نامیده می شود. در مطالعات هدایت عصبی، این پتانسیل های عمل بطور مصنوعی توسط تحریک الکتریکی به منظور ارزیابی نحوه پاسخ آکسون ایجاد می شود. به کمک EMG می توانند تشخیص دهند که آیا ضعف یا بی حسی عضلانی، به دلیل اختلال سیستم عصبی و یا آسیب رسیدن به عصب متصل به عضله است یا خیر. این دو آزمایش با هم می توانند مشخص کنند که آیا شما یک اختلال عضلانی دارید و یا یک اختلال عصبی. برخی از نمونه های رایج عبارتند از:

اختلال عصبی پیش رونده مانند دیستروفی عضلانی و پلی میوزیت
اختلالاتی که بر اتصالات عضلانی/عصبی (نوروماسکیولار) تاثیر می گذارند مانند میاستنی گراویس، سندرم لامبرت-ایتون و سندرم گیلن باره
اسکلروز جانبی آمیوترونیک (ALS) ، بیماری که بر سلولهای عصبی در مغز و نخاع تاثیر می گذارد
اختلالات اعصاب محیطی که در اثر آسیب به سیستم عصبی محیطی، اعصاب خارج از مغز و نخاع مانند نوروپاتی محیطی و سندرم تونل کارپ ایجاد می شود.
اختلالات ریشه عصبی سیاتیک، رادیکولوپاتی (فشرده شدن عصب)، تنگی نخاع و فتق دیسک
EMG نمی تواند بیماریهای اسکلتی(اختلالات و بیماری های استخوان ها مفاصل و ماهیچه ها) مانند پوکی استخوان که شایع‌ترین نوع بیماریهای اسکلتی است، تنگی کانال نخاعی و آرتروز را تشخیص دهد. با اینحال می تواند در تشخیص هرچه بهتر علائم این بیماریها موثر باشد. برای مثال کاربرد تست عصب عضله در تشخیص تنگی کانال نخاعی به این صورت است که با حذف علائم بیماری های دیگر به تشخیص بهتر این بیماری کمک میکند اما به طور مستقیم نمیتوان با استفاده از این تست به تشخیص بیماری تنگی کانال نخاعی پرداخت.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات تکمیلی در این مورد، مقاله «هدف از انجام تست نوار عصب و عضله چیست» را مطالعه بفرمائید.

آمادگی برای آزمایش

 

هنگامی که برای تست EMG برنامه ریزی می کنید، سؤال کنید که آیا لازم است قبل از تست مصرف هرگونه داروی تجویزی یا بدون نسخه را متوقف کنید. اگر دارویی به نام مستینون (پیرید وستیگمین) مصرف می کنید، مخصوصاً باید بپرسید که آیا مصرف این دارو باید قبل از انجام تست قطع شود یا خیر.

حمام کردن
کمی قبل از انجام تست حمام کنید تا چربی های پوستتان پاک شود. قبل از تست از لوسیون یا کرم استفاده نکنید.

سایر اقدامات احتیاطی
متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) که EMG را انجام می دهد باید بداند که آیا شرایط پزشکی خاصی دارید یا خیر. بطور مثال:

اگر شما یک ضربان ساز و یا هر وسیله پزشکی الکتریکی دیگر داشته باشید
داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید
اگر مبتلا به هموفیلی هستید ( اختلال لخته شدن خون که باعث خونریزی طولانی مدت می شود)
آنچه باید قبل از شروع تست انتظار آن را داشته باشید.
احتمالاً از شما خواسته می شود که برای این عمل لباس بیمارستان بپوشید و روی تخت معاینه دراز بکشید. برای آمادگی تست مطالعه هدایت عصبی، متخصص مغز و اعصاب و یا یک تکنسین، الکترودهای سطحی را در جاهایی که علائم را تجربه می کنید، در نقاط مختلف پوست شما قرار می دهد و یا متخصص مغز و اعصاب بر اساس علائم شما، الکترودهای سوزنی را در نقاط مختلف بدن قرار می دهد.

در طول انجام تست


هنگامیکه مطالعه در حال انجام است الکترودهای سطحی در برخی مواقع جریان الکتریکی کوچکی را منتقل می کنند که ممکن است آنها را به حالت تیر کشیدن و یا اسپاسم، احساس کنید. الکترود سوزنی ممکن است باعث ناراحتی و یا درد شود که معمولا" پس از مدت کوتاهی از برداشتن سوزن ها پایان می یابد.

در طول EMG سوزنی، متخصص مغز و اعصاب ارزیابی می کند که آیا زمانیکه عضله در حال استراحت است، فعالیت الکتریکی خود به خودی وجود دارد یا خیر(فعالیتی که در بافت عضلانی سالم وجود ندارد). همچنین میزان فعالیت الکتریکی هنگامیکه ماهیچه را کمی منقبض می کنید را نیز می آزماید.

پزشک پی در پی دستوراتی در جهت استراحت دادن و یا منقبض کردن عضله به شما می دهد. بسته به اینکه متخصص مغز و اعصاب، چه ماهیچه ها و اعصابی را بررسی می کند، ممکن است از شما بخواهد در طول معاینه وضعیت خود را تغییر دهید. اگر ناراحتی یا دردی در هر زمانی در طول معاینه احساس کردید، می توانید از پزشک خود درخواست یک استراحت کوتاه بکنید.

بعد از انجام تست
ممکن است در جایی که الکترود سوزنی در عضله شما وارد شده، کبودی جزئی و موقتی ایجاد شود. این کبودی باید پس از چند روز محو شود اگر ادامه پیدا کرد با پزشک خود تماس بگیرید.

مدیریت عوارض جانبی


ممکن است در عضلاتی که مورد آزمایش قرار گرفته اند تا چند روز احساس درد داشته باشید و احتمال دارد متوجه کبودی، سوزن سوزن شدن و یا تورم در آن ناحیه شوید. این حالات باید ظرف چند روز از بین برود، اما می توانید هر بار 10تا 20 دقیقه از یخ و یا کیسه سرد استفاده نمائید و تایلنول (استامینوفن) یا موترین/ ادویل (ایبوپروفن) مصرف کنید.

نتایج
متخصص مغز و اعصاب نتایج معاینه شما را تفسیر کرده و گزارشی تهیه می کند. پزشک شما و پزشکی که دستورEMG را داده است گزارش را در قرار ملاقات بعدی با شما در میان می گزارد.

خطرات و موانع منع استفاده از این آزمایشات
تست های EMG و NCS هر دو کم خطر هستند. در EMG کمی خطر عفونت و یا خونریزی در جایی که الکترودها وارد شده اند وجود دارد. اگر داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون) مصرف می کنید و یا اگر به هموفیلی یا اختلال دیگری مبتلا هستید که از لخته شدن خون جلوگیری می کند، به متخصص مغز و اعصابی که تست را انجام می دهد از قبل اطلاع دهید.

اگر ماهیچه های قفسه سینه شما با EMG آزمایش می شود مقدار کمی احتمال خطر وجود دارد که هوا به فضای بین دیواره قفسه سینه و ریه های شما وارد شده و باعث پنوموتوراکس (جمع شدن ریه) شود. اگر آزمایش NCS دارید حتماً بیش از موعد به متخصص مغز و اعصاب اطلاع دهید که آیا پیس میکر و یا دفیبریلاتور قلبی دارید یا خیر. زیرا قرار است یک شوک الکتریکی خفیف دریافت کنید. در این مورد ممکن است نیاز باشد که اقدامات احتیاطی انجام شود.

روکش زیرکونیا

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۰۹:۳۵ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

درمان افسردگی با نوروفیدبک (بررسی ۰ تا ۱۰۰)

درمان افسردگی با نوروفیدبک (بررسی ۰ تا ۱۰۰)

فواید نوروفیدبک

ویکی روان

غلبه-بر-افسردگی-با-نوروفیدبک

درمان افسردگی با نوروفیدبک (neurofeedback) یکی از بهترین روش های غلبه بر بیماری افسردگی است که در مواردی خاص در جلسات مشاوره روانشناسی درمان افسردگی توسط متخصص روان شناس پیشنهاد می شود. اما منظور از درمان افسردگی با نوروفیدبک چیست و به چه صورت انجام می شود؟ در ادامه این مطلب سایت ویکی روان به بررسی دقیق درمان افسردگی با دستگاه نوروفیدبک خواهیم پرداخت.

اگر با نوروفیدبک آشنایی ندارید حتما پیش از شروع مقاله تعریف نوروفیدبک چیست و چه کاربردهایی دارد را به قلم دکتر میترا جراحها در سایت ویکی روان مطالعه نمائید.

موضوعاتی که در این مطلب ویکی روان به آنها پرداخته می شود:

فواید درمان افسردگی با نوروفیدبک چیست؟
افسردگی چیست؟
چرا افسرده می شویم؟
غلبه بر افسردگی با نوروفیدبک چطور انجام می شود؟
استفاده از نوروفیدبک برای درمان بیماری افسردگی
فواید درمان افسردگی با نوروفیدبک
درمان-افسردگی-با-نوروفیدبک

با ویکی روان همراه باشید.

همانطور که قبلا در سایت ویکی روان گفتیم، راه های زیادی برای غلبه بر افسردگی وجود دارد.

استفاده از نوروفیدبک برای ۸۰ % از افراد مبتلا به افسردگی کمک ‌کننده است، به خصوص آن ‌هایی که دارای استعدادهای بیولوژیکی افسردگی هستند

اثرات نوروفیدبک بر افسردگی برخلاف داروهای اعصاب و روان که باعث بهبود موقتی می ‌شوند‌، بلند مدت است.

این خبری خوب برای افرادی است که با افسردگی دست و پنجه نرم می‌ کنند چون می توانند برای درمان افسردگی با نوروفیدبک اقدام نمایند.


افسردگی چیست؟
چند روز احساس ناراحتی یا خستگی به این معنی نیست که افسردگی دارید.

همانطور که پیش تر درباره تعریف بیماری افسردگی در ویکی روان گفتیم:

افسردگی برای هفته ‌ها و ماه‌ ها دوام می ‌آورد و با احساس غم، ناامیدی، کاهش علاقه به فعالیت ‌ها و احساس گریه مشخص می ‌شود

افسردگی یک بیماری واقعی با درجات مختلف است، از احساس روحیه ضعیف گرفته تا احساس اینکه این زندگی بی ‌ارزش، ارزش زندگی کردن را ندارد و برنامه ‌ریزی برای خودکشی. دلیل خاصی برای افسردگی وجود ندارد و می‌تواند به دلایل مختلف و عوامل مختلفی ایجاد شود.

به همین خاطر مهم است تا انواع مختلف بیماری افسردگی را بشناسید و بی دلیل خود را افسرده خطاب نکنید.

چرا افسرده می شویم؟
علل اصلی که منجر به افسردگی می ‌شوند شرایط زندگی و وقایع هستند، به عنوان مثال:

تنهایی
داغدیدگی و غم از دست دادن عزیزان و نزدیکان
طلاق
زایمان
استفاده از داروها و الکل
بیماری و روند درمان آن
دارو درمانی سنگین
سندرم های روانی
و برخی ویژگی‌ های شخصیتی (ارثی)
گاهی اوقات ترکیبی از علل رخ می ‌دهند و باعث ایجاد افسردگی می شوند.

برای مثال، فردی به دلیل بیماری احساس ناراحتی می ‌کند و سپس یک رویداد زندگی مانند طلاق را تجربه می ‌کند که افسردگی را به همراه می ‌آورد.

به همین دلیل فرد انگیزه کمتری برای دیدن دوستانش دارد و منزوی می شود که این موارد به طور منفی به افسردگی کمک می ‌کنند.

درمان نوروفیدبک برای افسردگی چطور صورت می گیرد؟
استفاده از نوروفیدبک برای درمان افسردگی

مطالعات بالینی در جلسات مشاوره درمان افسردگی شدید نشان داده است که:

بیمارانی که در حال بهبود از علائم اختلال افسردگی هستند قادرند برخی از ارتباطات مغزی خود را تقویت کنند و خاطراتی که باعث ایجاد احساس گناه می‌ شوند را از بین می‌ برند و اعتماد به نفسشان را افزایش می‌ دهند.

تحقیقات روانشناسی نشان داده ‌‌اند که مناطق خاصی از مغز – که معمولا ارتباط ضعیفی در افراد مبتلا به افسردگی دارند – در یک جلسه نوروفیدبک تقویت می ‌شوند

نتیجه ‌ای که با مقایسه تصویر برداری تشدید مغناطیسی عملکردی به اثبات رسید.

اختلال افسردگی حاد (MDD) که به افسردگی نیز معروف است، نوعی اختلال ناشی از مجموعه عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیکی است.

علائم آن با از دست دادن مداوم علاقه یا لذت در زندگی روزمره و شیوع احساسات منفی مانند غم عمیق، احساس گناه و عزت نفس پایین مشخص می شود.

طبق اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، سال گذشته افسردگی بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت ‌تاثیر قرار داده است

با توجه به اهمیت این مساله در سلامت عمومی جهان، جوامع پزشکی و علمی به طور فزاینده ‌ای به دنبال درک اختلال افسردگی هستند که هدف آن توسعه درمان ‌های جدید و بهبود کیفیت زندگی بیماران است.

درمان افسردگی با نوروفیدبک یکی از راه های مطمئن برای غلبه بر این بیماری فراگیر است که تعداد بسیار زیادی از آن استفاده کرده اند.

در مورد استفاده از نوروفیدبک برای درمان افسردگی، محققان بیماری افسردگی را از طریق تصویر سازی تشدید مغناطیسی عملکردی مورد مطالعه قرار دادند، این یعنی یک تکنیک غیر تهاجمی که به تجزیه و تحلیل ساختار و عملکرد مغز کمک می‌کند.

این تحقیق پیش از این دریافته بود که افراد مبتلا به افسردگی که پس از بهبودی از نشانه ‌های افسردگی دچار احساس گناه یا خشم می ‌شوند، ارتباط کمتری بین دو بخش ویژه مغز دارند، یعنی دو بخش:

لوب گیجگاهی میانی راست
و قشر مغز
این مطالعه به ارتباط تبادل اطلاعات بین این دو ساختار اشاره دارد که به طور مستقیم با تفسیر تعاملات اجتماعی مرتبط هستند.

بر اساس “نشانه ‌های عصبی” بیماران، این تحقیق امکان تقویت این ارتباطات از طریق نوروفیدبک را مورد آزمایش قرار داد، برنامه ای که به بیماران امکان مشاهده و اصلاح فعالیت ‌های مغزی در زمان واقعی را می ‌دهد.

اگرچه در مرحله مقدماتی، نتیجه قابل ‌توجه بود، تنها در یک جلسه درمان افسردگی با نوروفیدبک، شرکت کنندگان ارتباط بیشتری بین مناطق مذکور را نشان دادند و بعد از تعامل با نوروفیدبک، افزایش اعتماد به نفس داشتند.

برای مطالعه مطالب مربوط به افسردگی می توانید به بخش مربوط در سایت ویکی روان مراجعه کنید.
غلبه بر بیماری افسردکی توسط نوروفیدبک چطور انجام شد؟
نوروفیدبک چیست

دکتر Roland Zahn، اولین نویسنده و محقق در دانشگاه کینگ، توضیح می دهد که چرا انتخاب بیماران فقط به کسانی که قبلا علائم افسردگی آنها بهبود یافته، محدود شده است.

علایم عصبی بیش از حد، در بیمارانی پیدا شد که علائم بیماری آن‌ها پیش از این کنترل شده‌ بود، همچنین او اشاره کرد که این ویژگی ممکن است بر علایم افسردگی غلبه کند و باعث شود مردم نسبت به این بیماری بیشتر آسیب‌ پذیر شوند.

به غیر از این، به دلایل حفظ سلامتی، ما می خواستیم مطمئن شویم که افسردگی پس از این مطالعه بدتر نخواهد شد و احتمال خطر کمتری برای بیمارانی که قبلا تحت درمان افسردگی با نوروفیدبک قرار گرفته‌ اند وجود دارد و وضعیت بالینی آنها بدتر نمی ‌شود.

برای انجام تحقیق، ۲۸ شرکت کننده با شرایط کنترل شده افسردگی به ۲ گروه تقسیم شدند.

گروه اول در معرض تمرین نوروفیدبک با دستورالعمل‌ هایی برای حفظ شدت اتصالات مغزی قرار گرفتند که به عنوان یک کنترل کننده بود.

در حالی که به گروه دیگر دستور داده شد که سعی کنند این اتصالات را در حین تمرین تحریک کنند.

این روش از طریق بازخورد بصری انجام شد که بر روی یک صفحه نمایش داده ‌می ‌شد و نشان می ‌داد این افراد تمرین مغز را به درستی انجام دهند یا خیر

شرکت کنندگان باید یک خاطره ‌ای خاص از گذشته خود را تصور می‌ کردند که باعث می‌شد احساس گناه یا خشم نسبت به افراد دیگر داشته باشند. آن‌ ها باید روش فکر کردن و احساس خود را تغییر می‌ دادند، به این ترتیب در صفحه رنگی که ارتباطات مغزی آن‌ها منعکس می‌‌ شد نیز تغییراتی مشاهده می ‌کردند.

اگرچه زمان مواجهه با نوروفیدبک در هر دو گروه یکسان بود، اما شرکت کنندگانی که به آنها آموزش داده شد تا فعالیت اتصالات مغزی خود را افزایش دهند، در تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، تقویت ساختاری نواحی اعمال شده در مغزشان، دیده شد.

در عین حال، افزایش در الگوهای اعتماد به نفس آن‌ ها مشاهده شد و در گروهی که ارتباطات آن‌ ها در همان سطح ابتدایی حفظ شده بود، مشاهده نشد.


لمینت کانتکت لنز

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۴۵:۱۸ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

آیا گوش دادن به موسیقی موجب بروز اختلال در خواب می شود؟

آیا گوش دادن به موسیقی موجب بروز اختلال در خواب می شود؟

 


درمان اختلال خواب در کودکان

اکثر مردم در طول روز و غالباً نزدیک زمان خواب به موسیقی گوش می دهند تا آرامش بیابند. اما تحقیقات نشان می دهد این کار منجر به بروز اختلال خواب می شود.

 


به گزارش برنا و به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه بایلور تکزاس آمریکا، رابطه بین گوش دادن به موسیقی و خواب را مورد بررسی قرار داده و بر مکانیزمی که به ندرت مورد کاوش قرار گرفته تمرکز کردند: تصاویر غیرارادی موسیقی موسوم به "کرم گوش" که زمانی اتفاق می‌افتد که آهنگ بارها و بارها در ذهن فرد پخش می‌شود. این موارد معمولاً هنگام بیداری اتفاق می‌افتد، اما محققان دریافتند که این موارد در هنگام تلاش برای خواب نیز اتفاق می‌افتد.

 


«مایکل اسکولین»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «مغز ما حتی در هنگام عدم پخش موسیقی، همچنان به پردازش موسیقی ادامه می‌دهد. همه می‌دانند که گوش دادن به موسیقی احساس خوبی دارد. نوجوانان و جوانان به طور مرتب در نزدیکی زمان خواب موسیقی گوش می‌دهند. هرچه بیشتر به موسیقی گوش دهید، بیشتر احتمال دارد کرم گوش بگیرید و روند خوابیدن به تاخیر بیفتد. در نتیجه اختلال خواب روی می‌دهد.»

 


افرادی که به طور مرتب شب‌ها دچار کرم گوش می‌شوند (یک یا چند بار در هفته)، در مقایسه با افرادی که بندرت کرم گوش را تجربه می‌کنند، شش برابر بیشتر با کیفیت خواب پایین روبرو هستند.

 

با کمال تعجب، این مطالعه نشان داد که برخی از موسیقی‌های دستگاهی بیشتر از موسیقی غنایی منجر به کرم گوش شده و کیفیت خواب را مختل می‌کند.

 


اسکولین گفت: «تقریباً همه فکر می‌کنند موسیقی خواب آنها را بهبود می بخشد، اما ما دریافتیم کسانی که بیشتر به موسیقی گوش می‌دهند بدتر می‌خوابند.»

 


این مطالعه نشان داد افرادی که بیشتر عادت به گوش دادن به موسیقی دارند، کرم گوش مداوم و کاهش کیفیت خواب را تجربه می‌کنند. این نتایج برخلاف این تصور است که موسیقی به عنوان یک خواب آور ممکن است به خواب کمک کند.

 


سازمان‌های بهداشتی معمولاً گوش دادن به موسیقی آرام قبل از خواب را توصیه می‌کنند اما اسکولین به طور عینی نشان داده است که مغز در خواب حتی پس از توقف موسیقی به پردازش موسیقی برای چندین ساعت ادامه می‌دهد.

پر کردن دندان

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۴۹:۲۲ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)